Foto: Privat

Fler skogsägare vill köpa mer skog

Uppdaterad
Publicerad

Fler skogsägare vill satsa på att investera i mer skog. Den främsta anledningen är att man ser skogen som en långsiktig investering och tror på att priserna kommer fortsätta uppåt.

Skogbarometern från LRF Konsult, Swedbank och Sparbankerna  presenterades under torsdagen på en presskonferens i Skillingaryd. Skogsbarometer visar bland annat att sex av tio skogsägare skulle köpa mer skog om de hade en miljon att investera. Skogsbarometern visar också att massaveds- och timmerpriserna ökar i hela landet, vilket leder till en bra framtid för skogsägare.

långsiktig investering

Kristoffer Sandkvist Krutrök är skogsägare som bor utanför Gnosjö. Han bedriver i dag skogsbruk i närområdet. Han menar att priset har ökat sedan han tog över marken 2007 och ser det som en långsiktig investering. 

– Jag har nyligen investerat i mer skog och skulle gärna köpa mer, sett över tid har skogen aldrig backat. Sedan har jag ett brinnande intresse för skog vilket leder till att jag vill investera. 

Har sommarens bränder påverkar dina köp?

– Det har varit en risk för skogsbränder men det har inte påverkat mig, jag investerar även fast det funnits risk för bränder.

Kristoffer menar också att även om skogen skulle backa i pris vet han att det är en bra tillväxt på skogen. Så därför ser han det ändå som en bra investering. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.