Bilden är från natten till nyårsafton då polisen larmades till Råslätt där tre bilar brunnit. Foto: Mattias Landström

Flera bränder i bostadsområde

Uppdaterad
Publicerad

Det har brunnit i flera olika soprum på Råslätt i Jönköping under natten till torsdagen. Polisen misstänker att bränderna är anlagda.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till Havsörnsgatan på Råslätt vid flera olika tillfällen under onsdagen och natten till torsdagen.

Det första larmet kom vid 18.33. Då brann det i en mindre fristående byggnad. Räddningstjänsten kunde snabbt släcka branden.

Knappt fem timmar senare var det dags igen då ett internt brandlarm larmade om en brand i en fristående byggnad på samma gata. När räddningstjänsten kom fram var branden släckt.

Vid 01.15 kom ett nytt larm och då brann det i tre olika soprum på Havsörnsgatan. Enligt räddningstjänsten fanns det ingen spridningsrisk till boende runt omkring.

Polisen bedömer att bränderna med största sannolikhet är anlagda och har därför gjort en anmälan om skadegörelse genom brand.

Tidigare i veckan var det även bilar som brann på Råslätt och enligt polisen har det varit oroligt i området under de senaste dagarna men om det finns ett samband mellan händelserna kan polisen inte säga.

– Det kommer vi kolla på. Det har varit oroligt nu i veckan men jag vet inte vad det beror på, säger Erik Terneborn, polisens presstalesperson Region Öst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.