Flera personer som inte testat sig för covid har fått läggas direkt in på IVA, något som kan gå att undvika om sjukvården är förvarnad. Foto: SVT

Flera hamnade på akuten med covid – hade inte testat sig

Publicerad

Förra veckan hamnade fyra personer på akuten efter att ha blivit svårt sjuka i covid. Regionen understryker nu vikten av att testa sig när man har symptom.

Det var fyra medelålders män som vid olika tillfällen förra veckan kom in till akuten med covid. De fick skickas direkt in på covid-IVA för vård. Regionen understryker nu återigen vikten av att testa sig vid symptom.

– Om vi kan ge vård tidigare så har vi möjlighet att undvika IVA-vård för patienterna och att de blir mer allvarligt sjuka. Det är viktigt att alla med symptom verkligen går och provtar sig, säger Maria Palmérus, verksamhetschef infektionskliniken.

I klippet ovan hör du mer om när flera personer hamnade på akuten svårt sjuka i covid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet