Flera hundra fortfarande strömlösa i länet

Uppdaterad
Publicerad

Drygt 200 hushåll i Jönköpings län var vid 8-tiden på onsdagen fortfarande utan ström efter stormen som drog in över södra Sverige natten mot måndagen. Nu erbjuder Eon de drabbade kunderna en hotellnatt som kompensation.

– Vi kommer erbjuda hotell till de kunder som inte får strömmen åter förrän kl 18 ikväll. Vi ser det som ett komplement för dem som tröttnat på ett kallt hem och vill ha en god natts sömn, säger Lena Berglund på Eons presstjänst.

Vid 8-tiden på onsdagen var fortfarande 191 av Eons kunder i Jönköpings län utan ström.

– Vi har tagit in extra resurser från andra områden för att så snabbt som möjligt kunna få tillbaka strömmen till alla våra kunder. Allt annat arbete är pausat tillsvidare, säger Peter Hjalmar, regionchef Syd.

Tar hjälp av helikoptrar

Eon har under dagen flugit med helikoptrar över de drabbade områdena för att besiktiga skadorna efter gårdagens kraftiga blåst. Elbolaget har även fått in en grip för att kunna plocka nedfallna träd från luften, vilket Peter Hjalmar menar kommer underlätta arbetet mycket.

– För dem som fortsatt är utan el idag så handlar det om så pass stora skador på elnätet att vi kommer att behöva bygga nytt, men jag hoppas verkligen att alla ska få tillbaka sin el under dagen, säger Peter Hjalmar.

I klippet nedan ser du John-Erik Gustafsson som är en av de drabbade:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.