Foto: TT

Flera inbrott i länet

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagskvällen och natten till måndagen har det varit flera inbrott på olika platser i länet. En man har gripits i Aneby.

En person anmälde på söndagskvällen till polisen att det gjorts flera inbrott i bilar i Aneby. Inringaren följde sedan fotspåren som ledde till en bilverkstad på Stigbergsgatan. Spåren där ledde sedan in fastigheten men där fanns inga tecken på att inbrottstjuven ska ha kommit ut igen.

Polisen sökte med hund efter gärningsmannen som kvar inne i byggnaden och kunde gripas. Mannen är i 30-årsåldern och hemmahörande på Höglandet. Gripandet skedde vid 23-tiden och polisen hittade även stöldgods i den misstänkta mannens bil.

Stulna motorsågar

Också i Korsberga i Vetlanda kommun har det varit inbrott. Vid 2-tiden, natten till måndagen, kom ett larm från en butik på Lemnhultsvägen. Gärningsmän hade tagit sig in genom att krossa en ruta och sedan tagit sig vidare in i avdelningen med motorsågar. De, för polisen, okända tjuvarna stal motorsågar till ett värde av 70-80.000 kronor.

Alkoholtjuvar

En dryg timme senare, vid klockan 03.14, gjorde okända gärningsmän inbrott i restaurang Vy i Munksjötornet i Jönköping. Inbrottstjuvarna var bara inne i några sekunder i byggnaden och kunde se i kameran. De lämnade området i en mindre bil. Gärningsmännen fick med sig alkohol och porslin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.