Foto: Pressbild

Flera lokala aktörer nominerade till Svenska jämställdhetspriset

Publicerad

Nästa vår delas Svenska jämställdhetspriset 2020 ut i Jönköping och bland de 61 nominerade finns flera med bas i Jönköpings län.

Svenska Jämställdhetspriset är en nationell utmärkelse som varje år delas ut till en aktör som aktivt arbetar för ett mer jämställt samhälle. Syftet med priset är att lyfta och hylla goda exempel på arbete med jämställdhetsintegrering.

I år är det rekordmånga bidrag från olika branscher och platser i Sverige. Vem som helst har kunnat nominera sin egen eller annans organisation.

Flera från Jönköpings län

Fyra av de nominerade kommer från eller har Jönköpings län som bas.

Det är den statliga myndigheten Skogsstyrelsen, it-företaget Consid., föreningen Årets unga ledande kvinna samt föreningen Circular center – som skapar jobb inom hållbarhetsbranschen för kvinnor med utländsk bakgrund.

Vinnaren av Svenska Jämställdhetspriset presenteras på Forum Jämställdhet, Sveriges största jämställdhetskonferens som äger rum den 5-6 februari 2020 i Jönköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.