Flera olyckor i länet – halt väglag

Publicerad

Det har inträffat flera trafikolyckor i Jönköpings län under torsdagskvällen. På riksväg 31/47 i höjd med Ekenässjön kolliderade en lastbil med en hästtransport strax efter klockan 20.00.

När SVT Nyheter Jönköping talar med polisen vid 20.30-tiden är det oklart om någon har skadats i olyckan där en lastbil kolliderat med en hästtransport.

– Det är totalstopp i trafiken just där, säger Mariana Persson som är vakthavande befäl på polisen.

Vad som har orsakat olyckan är inte klart. Strax därefter inkom larm om en annan olycka vid Mullsjö/Habo som tros bero på det väldigt hala väglaget.

– Det är en lastbil som kört av vägen på riksväg 26. Man kommer förbi men ska ta det försiktigt, säger Mariana Persson.

Ingen person skadades i den olyckan och chauffören väntade vid niotiden på bärgare.

Varnat för halkan

Sveriges Radios trafikredaktion vid flera tillfällen på kvällen gått ut och varnat för blixthalka på många håll i södra Sverige, bland annat i Jönköpings län. Många privatbilister och yrkeschaufförer har hört av sig och berättat att det är mycket halt.

På riksväg 40 vid Ekhagen i Jönköping har två lastbilar kolliderat och blockerar framkomligheten på vägen. Larmet kom vid 20-tiden. På samma väg, fast vid Bottnaryd, inträffade ungefär samtidigt en singelolycka med en personbil.

– En person ska vara ute ur bilen, säger Mariana Persson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer