• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Två bilar krockade på riksväg 32 vid Marbäck under morgonen. Den ena bilen hamnade på taket på ena sidan vägen, och den andra bilen hamnade i en slänt på andra sidan vägen. Foto: Tobias Marbenius

Flera trafikolyckor i länet

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern har avlidit efter en frontalkrock i Habo.

Det har snöat rätt kraftigt under natten med besvärligt väglag till följd, flera trafikolyckor har inträffat under dagen

En frontalkrock, mellan två bilar, inträffade på väg 819 i Habo vid halv fem-tiden på måndagseftermiddagen.

De drabbade var två män, i 50- respektive 70-årsåldern. Den yngre av dem uppgavs vara allvarligt skadad och vid 19-tiden meddelade polisen att mannen har avlidit. Hans närmaste anhöriga är underrättade.

Polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik och har fattat beslut om att båda bilarna ska beslagtas för teknisk undersökning. Orsaken till olyckan kommer nu att utredas av polisen.

Flera trafikolyckor

Det har snöat en hel del i länet i dag vilket har lett till besvärligt väglag och flera olyckor har inträffat. SMHI utfärdade i förmiddags en klass 1-varning för snöfallet.

En kökrock med minst tre fordon inblandade inträffade runt 10-tiden på länsväg 151 söder om Hestra. Två ambulanser larmades till platsen och vägen var avstängd till runt klockan 12.00 för räddningsarbetet.

I Gnosjö var flera personer inblandade i en kökrock, ingen ska dock ha fått några allvarligare skador. I Nässjö körde en bil rakt fram i en korsning och hamnade i en trädgård, ingen person ska ha skadats.

Och vid Stensjön utanför Nässjö körde en bil av vägen, inte heller där ska någon ha skadats. På länsväg 836 vid Ödestugu utanför Tenhult gled en lastbil ner i diket och blockerade ett körfält och på riksväg 32 vid Marbäck krockade två bilar. Den ena bilen hamnade på taket på ena sidan vägen, och den andra bilen hamnade i en slänt på andra sidan vägen.

Totalstopp på 31/40

Klockan 14.26 kom ett larm om att en personbil och en lastbil krockat på väg 31/40 i Öggestorp, öster om Tenhult.

När räddningstjänsten anlände var det totalstopp för trafiken i båda riktningarna. Räddningsenheter från Jönköping och Forserum och ledningsenhet från Jönköping var på plats tillsammans med ambulans och polis.

Bilföraren, en man i 55-årsåldern, fördes till sjukhus. Han ska inte ha varit allvarligt skadad, men hade ont i en hand.

Föraren av lastbilen skadades inte men det blev mindre skador på släpet.

Singelolycka utanför Jönköping

En bil voltade vid Björnebergsvägen strax norr om Jönköping vid halv fem-tiden på måndagen. Tre personer befann sig i fordonet och föraren, en kvinna i 20-årsåldern, fördes till sjukhus med ambulans. Hon ska ha haft smärtor i rygg och nacke. De två andra kvinnorna i bilen tog sig själva till sjukhuset för undersökning. Bilen bärgades från platsen och under delar av räddnings- och bärgningsarbetet var vägen helt avstängd.

Det finns ingen misstanke om brott.

Begränsad framkomlighet

Trafikverket varnar för att det är begränsad framkomlighet på väg 972 mellan Hestra och Väktarehemmet i båda riktningarna. Orsaken är en singelolycka med lasbil norr om Forserum. Lastbilen beräknas vara bärgad klockan 23.00.

Även på väg 27 påverkar en olycka trafiken mellan trafikplats Sörsjö och Forsheda östra, i riktning mot Borås. Det är en singelolycka som har inträffat i höjd med Kärda. Trafikverket bedömer att vägen ska vara fullt körbar igen klockan 20.15.

Det finns inga rapporter om att någon person har skadats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.