Flera viltolyckor i länet under fredagsmorgonen

Uppdaterad
Publicerad

Flera viltolyckor har inträffat i länet under natten och fredagsmorgonen.

En bil krockade vid 06.30-tiden med ett vildsvin på länsväg 127 mellan Värnamo och Vrigstad. Två personer färdades i bilen, som efter krocken voltade ner i diket. En av personerna ska ha tagit sig ut ur fordonet. För att få ut föraren ska räddningstjänsten ha fått klippa upp taket. Två kvinnor i 45- och 65-årsåldern fick föras till sjukhus med ambulans. Skadeläget för dem är oklart.

På länsväg 132 mellan Aneby och Jönköping i höjd med Järsnäs krockade en personbil med en älg strax efter klockan sju. Två personer färdades i bilen, men ingen av dem behövde föras till sjukhus, enligt räddningstjänsten. Föraren, en man i 20-årsåldern, klagade över smärtor i nacken. Den skadade älgen sprang till skogs och eftersöks nu av jägare.

Väjde för rådjur

Under natten inträffade två olyckor i länet där bilförare väjt för rådjur. På Torsvik söder om Jönköping krockade en bilist med ett träd efter att ha väjt för ett rådjur. Ingen person skadade och föraren kunde köra vidare.

Klockan 06.38 fick SOS alarm in ett larm om en trafikolycka på länsväg 128 i Bodafors, öster om Nässjö. En lastbilschaufför körde in i en personbil bakifrån och bilen hamnade i diket. Ingen person skadade, men bilen fick bärgas från platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.