Foto: TT/Christine Olsson/Martina Holmberg

Flera stölder ur fordon längs med E4

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen har polisen fått in flera anmälningar om stölder ur fordon som stått parkerade vid rastplatser och utflyktsmål längs med E4 i Östergötland och Jönköpings län.

Under lördagen och söndagen rapporterades elva stölder och försök till stölder ur bilar, husvagnar och husbilar. Fyra av stölderna har skett i Röttle by utanför Gränna. Även i Brahehus, Taberg och i Skillingaryd har stölder inträffat.  

– Tjuvarna har helt enkelt tagit vad man har kommit över från fordonen. I vissa fall har datorer stulits och i andra fall endast necessärer eller resväskor med kläder, berättar polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Liknande brott förra sommaren

I Östergötland har stölder skett i Mantorp, Mjölby och Ödeshög. Polisen har inte kunnat gripa någon misstänkt för brotten. Förra sommaren skedde liknande brottslighet och polisen uppmanar folk till att inte lämna packning eller värdeföremål synligt i parkerade bilar.

Även flera bilar som stått i Jönköpings kommuns parkeringshus har den senaste tiden utsatts för inbrott och stölder. I klippet nedan hör du mer om det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.