Foto: SVT och privat

Jönköpingsfamilj flydde orkanen Irma

Uppdaterad
Publicerad

Peter Sager från Jönköping är på resa i Florida och skulle semestra med familjen i Cape Coral på Floridas sydvästra kust där orkanen Irma dragit in.

– Men de ringde och sa att vi inte fick komma, berättar Peter Sager, som har fått jaga hotell för att hitta någonstans att bo.

Extremt hårda vindar, skyfall och kraftigt höjda vattennivåer, orkanen Irma har påbörjat sin framfart över Florida. Där semestrar just nu Peter Sager från Jönköping med sin familj. De tog sig till Clearwater där det skulle vara säkert, men sen ändrade orkanen riktning och då blev det bråttom.

Jakt på hotell

– Det mesta är väl egentligen att man inte vet vart man ska. Först trodde vi att vi var trygga på Clearwatersidan, men så fick vi meddelande om att vi var tvungna att fly helt plötsligt. Det var ju då det blev panik med hotell, när vi inte hittade något. Rummen försvann när man höll på att fylla i uppgifter.

Peter Sager är på semester med sin flickvän, hennes barn och Peters bror och hans fru. Till slut hittade de ett hotell i Orlando, mitt på halvön, där de inväntar orkanen. Först inatt, imorgon förmiddag svensk tid, når orkanen dit. De bor sex personer i ett rum och på hotellet finns allt de behöver, men redan imorgon måste de åka vidare i sin hyrbil.

Tryggt för tillfället

– Nu när vi har hotell så känner vi oss jättetrygga, för detta är ett stort och fint hotell. Men sen hade vi ingen bokning till imorgon, så vi har ju fått panikboka ett till, säger Peter Sager.

Just nu är det lugnt där de befinner sig. Det blåser och regnar lite.

– Vi följer TV hela tiden här. Det verkar som ovädret kan hålla sig på västkusten (av Florida, reds anm) hela vägen upp, så det får vi ju hoppas på, säger Peter Sager.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.