Flyende tjuv körde på polisbil – tre poliser till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En tjuv hoppade in i en olåst firmabil och körde iväg. Då följde ägaren efter i en annan bil och larmade samtidigt polisen. Det slutade med att tre poliser fördes till sjukhus.

Det var vid 9-tiden på måndagsmorgonen på Järnvägsgatan i Mullsjö som tjuven hoppade in i en olåst och obevakad tjänstebil och körde iväg. Han körde vårdslöst genom VIP-rondellen och riksväg 26 mot Jönköping och flera polispatruller larmades ut.

Tre poliser till sjukhus

Först vid 9.30 stannade bilen vid trafikplats Månseryd efter en vinglig färd och i samband med det blev en polisbil påbackad av tjuven. Tre poliser fördes till sjukhus för kontroll, varav en i ambulans. De skadade poliserna uppgav att de hade smärta i nacke och rygg.

Även den misstänkte tjuven fördes till sjukhus med ambulans. Det är en man i 40-årsåldern som nu misstänks för bilstöld, grovt rattfylleri under påverkan av narkotika, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och grovt våld mot tjänsteman.

Det finns inga uppgifter om att någon av de inblandade ska ha allvarliga skador.

Till en början uppgav polisen att stölden skedde på Storgatan i Mullsjö men angav senare att det var fel och att rätt adress ska vara  Järnvägsgatan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.