Åsikterna om huruvida vaccinpass är rätt eller fel går isär i samhället. Hör Emma Olsson, Tmesgen Debesay och Kristina Johansson i klippet ovan. Foto: SVT

För eller emot vaccinpass – så tycker länsborna

Publicerad

Vaccinpass skulle kunna vara ett sätt att öppna upp samhället mer och göra det möjligt för exempelvis kultur- och sportevenemang att ta en större publik utan restriktioner. Det menar en majoritet av de riksdagspartier som är för vaccinpass.

En majoritet av partierna i riksdagen vill kolla närmare på hur de så kallade vaccinpassen skulle kunna införas i Sverige. Det visar en enkät som SVT skickat ut till samtliga partier. Regeringen är just nu avvaktande i frågan.

Kritikerna menar att det är ett ingrepp i människors frihet och att det även finns en risk för att ett pass kan öka människors misstro mot vaccination.

I klippet ovan hör du vad några länsbor tänker om ett eventuellt införande

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.