Foto: Lise Åserud/TT

Föreningskassör misstänks ha förskingrat flera hundratusen kronor

Uppdaterad
Publicerad

En person som varit kassör i flera olika föreningar i länet har polisanmälts misstänkt för att ha förskingrat flera hundratusen kronor från föreningarna.

– Jag blev bestört. Man vet att sådant här kan hända, men inte i ens egen förening, säger ordföranden i en av de drabbade föreningarna.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Jönköping ska kassören ha haft den rollen i föreningarna under lång tid. Men det misstänkta bedrägerierna ska ha inträffat från och med i somras fram till september.

– Vi gjorde en anmälan direkt när det uppdagades, det var i september, säger ordföranden i en av föreningarna.

Enligt polisen handlar det misstänkta bedrägeriet om flera hundratusen kronor och det är flera drabbade föreningar i länet.

– Vi har i nuläget ett tiotal målsägare i ärendet, säger Niclas Abrahamsson på polisen bedrägerigrupp i Jönköping.

Lämnat sina uppdrag

Just nu jobbar polisen med att gå igenom kontouppgifter och samla in information i ärendet.

– Sedan får vi göra en bedömning av materialet som vi får in och utifrån det hålla förhör med de inblandade. Det sitter ju ingen frihetsberövad, så utredningen kan komma att dra ut på tiden, säger Niclas Abrahamsson.

Polisen har ännu inte hållit några förhör med den misstänkte. Efter helgerna kommer Niclas Abrahamsson att ta ställning till om ärendet ska lämnas över till en åklagare.

Den misstänkte har inte kvar några förtroendeuppdrag i de föreningar där denne har verkat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.