Företagaren ska ha framfört dödshot via telefon, först direkt till den och sedan upprepade gånger via telefonsvarare. (Personerna på bilden har inte med fallet att göra.) Foto: SVT

Företagare i Värnamotrakten dödshotade anställd

Uppdaterad
Publicerad

En företagare i Värnamotrakten har dömts till 100 dagsböter för att ha hotat att döda en anställd som ville byta jobb. Företagaren framförde hotet i flera telefonsamtal och även till en vän till den drabbade.

Det var när två anställda sade upp sig och ytterligare en funderade på att lämna jobbet, som sinnet rann över på företagaren, skriver Värnamo Nyheter. Företagaren ska ha framfört dödshot via telefon, först direkt till den drabbade och sedan upprepade gånger läst in hot på dennes telefonsvarare, där han bland annat sagt att han skulle skjuta den anställde.

Enligt tingsrätten har han också framfört hot till en vän till den drabbade och också begärt av vännen att få adressen till målsägande för att han skulle åka dit och skjuta honom. Företagaren förnekar att han ringt detta samtal, men tingsrätten ansåg inte att det fanns några skäl att betvivla sanningshalten i vännens berättelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.