Förråd intill en klubblokal totalförstört av brand

Uppdaterad
Publicerad

Ett förråd intill en klubblokal utanför Hestra i Gislaveds kommun brann ned till grunden på söndagsförmiddagen. Initialt fanns risk för att branden skulle sprida sig vidare till klubblokalen.

Det var vid 11-tiden som räddningstjänsten fick ett larm om en brand i en klubblokal i Fårasjön utanför Hestra. När de kom till platsen visade det sig att det var ett förråd som stod vid klubblokalen som brunnit ner.

– Initialt fanns risk för att branden skulle sprida sig till klubblokalen men vi lyckades släcka branden innan den kom dit, säger Bernt Karlsson, yttre befäl räddningstjänsten Gislaved/Gnosjö.

Branden är nu helt släckt. Enligt polisen finns det misstanke om att branden var anlagd och en teknisk undersökning kommer därför att genomföras på platsen.

– Det fanns ingen el eller så i byggnaden och ingen rimlig förklaring till varför det började brinna, säger Erik Terneborn, polisens presstalesman. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.