En buss fick under tisdagsmorgonen sladd och blockerade vägen. Inga allvarliga olyckor har under morgonen inträffat i Jönköping. Foto: SVT

Förrädisk halka under morgonen – buss hamnade tvärs över väg

Uppdaterad
Publicerad

Det var under morgonen väldigt halt i Jönköpings län. Vid köpcentret Asecs blockerade en buss vägen.

En lastbil med släp blockerade under natten och morgonen riksväg 47 strax efter Slättängskrysset strax norr om Mullsjö efter att ha kört av vägen under natten. Chauffören klarade sig utan allvarliga skador men vägen är avstängd i båda riktningarna fram till klockan elva på morgonen.

Vid Asecs i Jönköping fick en buss sladd och hamnade tvärs över vägen mellan köpcentret och Rocksjön och blockerade framkomligheten för andra bussar och trafikanter.

– Chauffören valde att köra upp på slänten istället för att köra in i vägbron, berättar en bärgare på plats. Ingen person kom till skada.

Det råder under förmiddagen ishalka i Jönköpings län, inga allvarligare olyckor med personskador har inträffat men räddningstjänsten uppmanar trafikanter att ta det mycket försiktigt.

En buss har glidit av vägen vis Asecs på grund av halka. Foto: Johannes Tolf/ SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.