Förre J-Södraspelaren stängs av från all fotboll i hela världen

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsspelaren som bland annat har spelat i Jönköpings Södra stängs av globalt efter att Fifa gått på Svenska fotbollsförbundets linje. Han har tidigare varit avstängd från att utöva idrott i Sverige eftersom han misstänks för mutbrott och brott mot spellagen.

Det är Sydsvenskan som rapporterar att det nu står klart att Fifa stänger av den före detta J-Södraspelaren i väntan på att brottsutredningen ska bli klar.

– Vi tycker att det är så pass allvarliga överträdelser det är fråga om. Och vi tycker att bevisningen vi har redan nu är stark för att detta har skett. Och då tycker vi det är viktigt att de inte är på fotbollsplanen under utredningstiden, har förbundsjuristen Christine Stridsberg sagt till Sydsvenskan.

Bakgrunden är misstankarna om matchfixning, då fyra personer tros ha varit varit med på att en av dem avsiktligen ska ha dragit på sig ett gult kort i en match. Den före detta J-Södraspelaren spelade då för ett annat lag.

I klippet nedan ger SVT Sport ett exempel på hur de som fixar matcher kan jobba.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.