Inspektionen för vård och omsorg (IVO) stängde tandläkarmottagningen 24 Karat i Sävsjö efter att allvarliga brister har uppdagats. Foto: IVO

Försäkringskassan kräver 800 000 från 24 Karat

Uppdaterad
Publicerad

Försäkringskassan kräver nu tillbaka 800 000 kronor av tandläkarmottagningen 24 Karat i Sävsjö som tvångsstängdes i slutet av januari efter beslut från Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

P4 Jönköping berättar att Försäkringskassan anade oråd redan ett halvår efter att mottagningen öppnat i november 2015. Ersättningskraven från 24 Karat saknade handlingar som kunde styrka att tandläkarna utfört de behandlingar som de ansökt pengar för.

Lars Sjödin som är försäkringsodontologisk koordinator på Försäkringskassan, säger till P4 Jönköping att 24 Karat bland annat kan ha gett patienter helt onödiga behandlingar för att få ut högsta möjliga ersättning från staten.

Försäkringskassan planerar även att polisanmäla 24 Karat för bedrägeri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tandläkarmottagning stänger efter vanvård

Mer i ämnet