Bilden är från ett annat sammanhang. Foto: Arkivbild TT

Förskolebarn hittade nedgrävt vapen i sandlåda

Uppdaterad
Publicerad

Barn på en förskola i Värnamo hitta i fredags ett vapenliknande föremål i en sandlåda. Enligt polisen rör det sig troligen om en soft air gun.

Det var när barnen skulle ut på gården som upptäckten gjordes.

– Personal gick ut först och sedan barnen och då hittade de det här vapenliknande föremålet i sandlådan, säger rektor Heléne Gustavsson.

Hon berättar att pedagogerna tog med föremålet in och la det i en plastpåse.

– Allt gick helt lugn till, det var väldigt odramatsikt.

Personal kontaktade rektorn som i sin tur kontaktade polisen. I nuläget är det oklart vad för typ av vapen det hela rör sig om.

– Jag har inget annat svar i nuläget än att det rör sig om en soft air gun. Men de är väldigt lika en pistol, säger Rickard Rydsten vid polisen i Värnamo.

”Jättetråkigt”

Enligt rektor Heléne Gustavsson händer det att barn hittar saker i sandlådorna, men inget så anmärkningsvärt som ett vapen.

– Det kan vara fimpar till exempel och det är ju inte heller bra.

Vad tänker du om det som hänt nu?

– Det är så klart jättetråkigt. Men jag känner mig väldigt trygg i de rutiner som vi har och jag är glad att vi har den säkerheten. Nu har vi sett till att föremålet är i rätt händer hos polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer