Polisens presstalesperson Björn Öberg berättar om den dramatiska jakten efter den stulna bilen.. Foto: Tina Enström

Försökte köra på polis – misstänks för försök till mord

Uppdaterad
Publicerad

Jakten på en stulen bil slutade med att en man i 30-årsåldern försökte köra på en polisman i Jönköping. Mannen är nu misstänkt för försök till mord.

Den nu anhållne mannen är även misstänkt för grovt häleri, grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, ringa narkotikabrott eget bruk, grov olovlig körning, samt märkesförfalskning.

Han greps vid lunchtid på tisdagen efter en lång jakt på den stulna bilen.

Stals i Stockholm

Bilen stals i Stockholm i slutet av veckan och en efterlysning gick ut. Strax efter klockan halv nio i morse kunde polisen plocka upp en signal från fordonets gps i Mantorp i Östergötland.

– Gps-signalen visade sedan att bilen skulle vara i Ödeshög. Polisen åkte dit, men bilen kunde inte hittas. Flera lastbilar stoppades för att kontrollera om den stulna bilen hade transporterats iväg, men det gav inget, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

Ny position i Jönköping

Senare under förmiddagen fick man in en ny position av bilen, nu i Jönköping. Och där kunde mannen senare gripas, men först efter att han varit nära att köra på en av poliserna. Senare under eftermiddagen anhölls han av åklagaren.

Mer om dramatiken kring gripandet hör du i klippet ovan.

Den misstänkte gärningsmannen kunde gripas i ett industriområde längs med E4 söder om Jönköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.