Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Första första maj-tåget i Vetlanda efter pandemin. Foto: SVT

Arbetarrörelsen i Vetlanda tillbaka med första maj-tåg efter pandemin

Publicerad

Arbetarrörelsen har inte kunnat demonstrera på första maj under pandemin och många var glada när de återigen kunde gå i tåget.

Som mycket annat så har även arbetarrörelsens första maj-firande ställts in under tiden som pandemin har varit. Men på söndagen kunde man åter träffas på Stortorget i Vetlanda. Talade gjorde riksdagsledamoten Johanna Haraldsson (S) Henrik Tvarnö (S) och Ole Busse, som är rektor.

– Det är fantastiskt härligt att få träffas här och lyssna på vad folk vill, säger Henrik Tvarnö (S), som är kommunstyrelsens ordförande i Vetlanda.

Vad ska du tala om idag?

– Jag ska tala om fred, frihet och jämlikhet, det är en gammal paroll, säger Henrik Tvarnö.

Nordiska motståndsrörelsen stoppades

Det var stor uppslutning av polisen denna dag eftersom även Nordiska motståndsrörelsen, NMR, hade sökt och fått tillstånd att demonstrera.

Gruppen stod på Bibliotekstorget. När de gick mot första maj-tåget stoppades de dock snabbt av polisen. Deras närvaro möttes av kritik från Socialdemokraterna på plats.

– Det var flera som inte vågade vara med idag på grund av NMR:s närvaro, säger Henrik Tvarnö (S).

 Hör i klippet om vad Vetlandabor säger om att fira första maj igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.