Vd:n på Vätterhem Torbjörn Hammerth var stolt när han presenterade satsningen av nya bostäder på Öxnehaga: ”Äntligen kan vi ta det första spadtaget” Foto: SVT/Linda Mathillas

Första spadtaget för 78 nya lägenheter

Uppdaterad
Publicerad

På måndagseftermiddagen togs det första spadtaget för nya bostads- och hyresrätter på Öxnehaga i Huskvarna.

Mer än hälften av de 39 bostadsrätterna är redan sålda och fler kontrakt är på väg att signeras. Spadtaget till de kommande lägenheterna med inflyttning 2022 togs av Hasse Widell, före detta förvaltningschef på det kommunala bostadsbolaget Vätterhem.

Det har inte byggts nya bostäder på Öxnehaga sedan 1980-talet och intresset av att äga sin bostad är stort. Det är dessutom första gången som Vätterhem bygger bostadsrätter, enligt Torbjörn Hammerth, vd på Vätterhem.

– Vi vill ha en blandad stad med flera upplåtelseformer, säger han. 

Med anledning av Coronaviruset var endast köpare, entreprenörer och ett fåtal av Vätterhems personal inbjudna till spadtaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.