• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs, Kårtorp och omkringliggande områden i Norrköpings kommun. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Alla i områdena uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Invånarna i Marieholm uppmanas fortfarande att koka sitt vatten. Foto: TT

Fortfarande många sjuka i Marieholm

Publicerad

Det är fortfarande oklart varför flera personer i Marieholm utanför Gnosjö blivit magsjuka efter att ha druckit det kommunala vattnet. Nu tar kommunen hjälp av sjukvården för att utreda situationen.

Det har gått över två veckor sedan de första rapporterna om att boende i Marieholm blivit sjuka av vattnet. Men än vet Gnosjö kommun inte vad det beror på.

Tjänligt vatten

Den första analysen av kranvattnet visar att vattnet är tjänligt, men trots det finns det fortfarande personer som känner av magsjukesymptom. Därför rekommenderas invånarna att även i fortsättningen koka vattnet.

– Vi har fortfarande ohälsa i Marieholm och det oroar mig, säger Jan Sandberg, teknik- och fritidschef i Gnosjö.

Nu har kommunen tagit sjukvården till hjälp och hoppas att drabbade personer kan lämna prov för analys. Kommunen menar att proverna är nödvändiga eftersom de inte hittar några bakterier i vattnet.

Men gåtan kommer inte att komma närmare sin lösning idag. På fredagseftermiddagen fick Jan Sandberg beskedet att kommunen inte kommer att få fler provsvar från labbet före helgen.

Många sjuka

I Marieholm bor drygt 200 personer. Hur många är drabbade egentligen?

– Ja enligt hörsägen kan det röra sig om över hälften av de boende, säger Jan Sandberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer