Visa alla (2)

Fortfarande inga besked om arenan

Publicerad

Utredningen om förutsättningarna för en ny arena i Jönköping finns tillgänglig sedan flera månader tillbaka. Ändå kommer det dröja länge till, sannolikt en bra bit in på hösten, innan politikerna fattar beslut i frågan. Inom idrottsrörelsen i Jönköping växer nu kritiken.

I januari var tekniska kontorets utredning om förutsättningarna för en arena vid Elmiaområdet  alternativt Stadsparken i Jönköping klar. Enligt kommunstyrelsens ordförande, Ann-Marie Nilsson (C) pågår det diskussioner om arenans placering men hon kan inte säga när de tar beslut i frågan.

– För mig är det viktigare att ge den här diskussionen tid. Vi vill inte forcera fram något till fullmäktige. Vi ska forsätta våra samtal i augusti och förhoppningen är att vi ska hitta en samsyn.

Vill ha besked nu

Jönköpings idrottsallians, där drygt 100 föreningar ingår, kräver nu en tidsplan för arenafrågan. De anser att under tiden som beslutet om en ny arena dröjer så skjuts investeringar upp för andra idrottssatningar i kommunen.

– Kostnaderna skenar och underhållet blir sämre för samtliga idrottsanläggningar, säger Bengt Edh, ordförande i Jönköpings idrottsallians.

Finns det en risk att det inte blir något arenabygge överhuvudtaget?

– Vi har tagit ett beslut i fullmäktige som alla partier står bakom. Att vi ska bygga en fotbollarena som ska kunna hålla för allsvenskt spel och det utgår jag från att alla fortfarande står bakom, säger Ann-Mari Nilsson (C)

I klippet ovan svarar Ann-Marie Nilsson (C) på kritiken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer