Den rättsmedicinska obduktionen som nu är klar visar att mannen i huvudsak hade skrapmärken mot kroppen, enligt Stefan Sundling, chef för polisens grova brottsgrupp i Jönköping. Foto: SVT/Johan Nilsson/TT

Man hittades svårt skadad i Hestra – oklar dödsorsak

Uppdaterad
Publicerad

Enligt polisen finns det inget som tyder på att den man som hittades svårt skadad i Hestra och som senare avled på sjukhus utsatts för något brott. Polisen avfärdar även tidigare teorier om att mannen blivit påkörd.

Det är fortfarande oklart vad som egentligen hände den man i 50-årsåldern som hittades på en parkering i Hestra den 7 december.

– Den rättsmedicinska obduktionen som nu är klar visar att mannen i huvudsak hade skrapmärken mot kroppen, säger Stefan Sundling, chef för polisens grova brottsgrupp i Jönköping.

Men enligt Sundling ska det inte ha orsakat hans död.

Fler undersökningar väntar

Istället är den sannolika orsaken enligt polisen att skadorna uppstått genom ett fall men dödsorsaken är alltså inte fastställd.

Polisen väntar nu på en kompletterande rättskemisk undersökning som kan ta uppemot fyra månader.

– Vi kommer inte fortsätta att utreda någon brottsmisstanke eftersom inget i vår utredning samt obduktion visar att mannen utsatts för brott. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.