Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Under flera månader har smittspridningen i länet varit hög. Men fortfarande är det inte helt säkert varför, enligt landshövdingen Helena Jonsson. Foto: Fredrik Weibull/ SVT

Fortsatt hög smittspridning i länet – oklart varför

Publicerad

Jönköpings län har under flera månader haft en hög smittspridning.

– Det är fortfarande en hög smittspridning i länet och vi vet inte inte helt säkert varför, säger landshövding Helena Jonsson.

Under veckan har länsstyrelsen haft möte med smittskyddsläkaren och företagare i länet för att hitta sätt att få bukt med den höga smittspridningen. En av flera faktorer som kan ha spelat in är att det finns mycket tillverkningsindustrier i länet.

– Det är ju ett faktum att vi har en stor andel tillverkningsindustrier i länet och det går inte att sköta hemifrån, säger Helena Jonsson.

Skulle du vilja se att man stänger ner vissa arbetsplatser för att minska smittspridningen?

– Nej, jag tycker att det är bra om vi kan hålla samhället så öppet som det går. För det är ju en balans mellan smittspridning och kunna driva saker vidare och den balansen måste vi kunna hålla på ett bra sett, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet