Förundersökning mot vård-vd läggs ned

Publicerad

Åklagaren har beslutat att lägga ned förundersökningen mot vd:n för Pauliströms vård och omsorg som tidigare bedrev hemtjänst på uppdrag av Vetlanda kommun.

– Det fanns inte tillräckligt med stödbevisning och ord stod mot ord, säger kammaråklagare Heléne Thomasson till Vetlanda-Posten.

Vetlanda kommun bröt avtalet med bolaget förra året sedan det upptäckts att bolaget inte utfört alla vårdtimmar de tagit betalt för. Företaget fick heller inte tillstånd från Inspektionen för vård och omsorg, IVO, sedan det upptäckts att vd:n lämnat in falska utbildningsintyg.

Polisanmälan upprättad

I början av året upprättades en polisanmälan mot vd:n och en annan person, som enligt anmälan ska ha slagit och hotat en anställd. Nu har åklagaren beslutat att lägga ned förundersökningen eftersom det saknas stödbevisning och att ord står mot ord i många delar av ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.