Förvarade narkotika åt gängmedlem – frias i rätten

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern frias från misstankarna om innehav av narkotika. Mannen hävdar att det var en nödsituation då han inte vågade vägra att ta emot en påse med narkotika eftersom ägaren tillhör ett kriminellt mc-gäng.

Händelsen utspelade sig i januari för snart två år sedan i Värnamo. Den 50-årige mannen säger i förhör att han blev ombedd att ta hand om en påse med narkotika av sin granne, eftersom denne sagt att han trodde att polisen var på väg. Den 50-årige mannen hävdar att han inte vågade säga nej, eftersom grannen är medlem i ett kriminellt mc-gäng.

Polisen såg allt

Mindre än en timme senare ringde polisen på dörren. De hade haft spaning på grannen och sett hur påsen lämnats över. I påsen hittades runt tvåhundra tabletter och ampuller, som senare konstaterades vara narkotika och dopningspreparat.

”Rädd med all rätt”

Mannen åtalades för narkotikabrott, men åtalet ogillades i tingsrätten, dels för att han ska ha varit mycket rädd för grannen och dels för att han förvarat narkotikan under bara en kort tid. Polis vittnade i rättegången och sa då att mannen varit rädd med all rätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.