Knarket förvarades i kassar och lådor i ett källarförråd. Foto: Polisens förundersökningsprotokoll

Förvarade nästan 30 kilo amfetamin i källarförråd

Uppdaterad
Publicerad

Efter att en man i 30-årsåldern stoppats av polis i Jönköping uppdagades att han förvarade stora mängder narkotika i ett källarförråd i Stockholmsområdet. Mannen, som är MMA-fighter misshandlade även poliserna svårt.

Mannen kom körandes i en bil i centrala Jönköping i slutet av april i år och stoppades för kontroll. Gömt i bagageutrymmet hittade poliserna nästan fem kilo kokain och när mannen skulle gripas sprang han från platsen. 

Efter cirka hundra meter stannade mannen och attackerar då de efterföljande poliserna. Han övermannades tillslut med hjälp av allmänhet, men har då slagit de båda poliserna med kraftigt våld genom att knäa och sparka dem i ansiktet och på kroppen. I en anmälan till Arbetsmiljöverket skriver polisen att mannen är professionell MMA-fighter.

Åtalas för flera brott

Mannen grips och vid husrannsakan i mannens bostad i Stockholmsområdet hittas närmare 30 kilo amfetamin. Polisen hittar också dopningspreparat.   

Mannen åtalas nu för flera brott vid Jönköpings tingsrätt. Bland annat våld mot tjänsteman, synnerligen grovt narkotikabrott och dopningsbrott.

Han erkänner att han utövat våld mot poliserna och även att han olovligen innehaft dopningsklassade tabletter. Men anklagelserna gällande narkotikainnehav nekar han till. 

Våg med rester av narkotika. Foto: Polisens förundersökningsprotokoll

Vem är det som använder kokain idag? SVT tog reda på mer, se klipp nedan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.