I klippet hör du delägarna Sofia och Elin Westlund och den återanställda Josefine Comstedt. Du ser även glimtar från det tårdrypande inslaget i februari. Foto: Emma Johansson/SVT

Efter konkursen – nu öppnar Caférangen i Nässjö på nytt: ”Jättebra omstart”

Uppdaterad
Publicerad

Efter en tung och mörk period där pandemin tvingade restaurangen i konkurs så finns nu framtidshopp igen. Inom en månad hoppas de öppna Caférangen i Nässjö igen i nya lokaler.

SVT Jönköping besökte restaurangen i januari när personalen packade ner inredningen och flyttade ut från lokalerna vid torget i Nässjö. Då var sorgen tydlig och alla grät samtidigt som de jobbade. Nedan kan du se klippet:

Sorg när restaurangen tvingas stänga

När delägarna och en återanställd tittar på klippet i dag så är tårarna inte långt borta nu heller.

– Det var som en sorg. Sedan kändes det ändå ganska skönt att vi gjorde som vi gjorde, för vi hade aldrig klarat det, säger delägaren Sofia Westlund.

Kort efteråt kom ju stöd till verksamheter, ångrar ni nu i efterhand att ni lade ner?

– Det kom för sent, vi hade aldrig hunnit vänta på det. Många kände nog att stöden kom för sent.

– Men med facit i hand nu så känner vi att det här har varit en jättebra omstart för oss. Vi har fått tänka till på vad vi vill göra och fått en välbehövlig paus. Det hade inte kunnat bli bättre än där vi är nu, säger delägaren Elin Westlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.