Äldre par bestulna i hemmet i Vaggeryd

Uppdaterad
Publicerad

En man ringde på hos ett äldre par i Vaggeryd på tisdagen. Han tog sig in i köket samtidigt som ytterligare en person stal saker i huset. Samma dag blev en kvinna i 90-årsåldern i Jönköping bestulen på 12 000 kronor när en person utgav sig vara från banken.

Stölden i centrala Vaggeryd ska ha skett någon gång mellan klockan 16 och 18 på tisdagen. Mannen ska ha uppehållit paret i köket medan en annan person sökte igenom huset. Tjuvarna fick med sig smycken och guldföremål.

– Vi har inte sett den här typen av tillvägagångssätt på ett tag, men vi vill varna för att släppa in okända personer i sin bostad. Man skulle kunna be om personens legitimation till exempel, säger polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver.

Det finns ingen misstänkt och polisen ber om tips från personer i Vaggeryd som kan ha sett någon misstänkt person eller fordon.

Bedrägeri mot äldre kvinna

Under tisdagen blev även en kvinna på Torpa i Jönköping utsatt för ett bedrägeri. Hon ska enligt polisen ha blivit uppringd av en person som sa sig arbeta på en bank.

Bedragaren ska ha fått tillgång till kvinnans kortuppgifter och under onsdagen kontaktades hon av banken som informerade om att 12 000 kronor dragits från hennes konto.

Händelsen rubriceras som bedrägeri. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.