Fullt utvecklad brand i restaurang i centrala Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

En brand bröt ut i en restaurang i centrala Jönköping under fredagsförmiddagen. Flera räddningsstyrkor kallades till platsen och rökdykare gick in i byggnaden för att släcka.

Strax före klockan halv elva på fredagen kom larm om en brand i en restaurang på Herkulesvägen i Jönköping till SOS. Räddningstjänsten skickade fem räddningsstyrkor till platsen.

– Vi arbetar för fullt med branden. Det brinner i takkonstruktionen och vi har rökdykare inne och flera utanför som försöker släcka branden, säger räddningstjänstens ledningsoperatör.

Enligt räddningstjänsten har ingen person skadats av branden.

Ingen spridningsrisk

Polisen uppger att ett område kring restaurangen är avspärrat och påverkar infart till andra verksamheter. Det finns ingen spridningsrisk till andra byggnader.

Branden orsakades av att olja fattade eld i samband med matlagning som sedan spred sig till ventilationssystemet, enligt polisen. De misstänker inte att något brott har begåtts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.