Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
flera räddningsstyrkor är på plats och bekämpar branden i flerfamiljshuset. Foto: SVTVisa alla (5)
Visa alla (5)

Fullt utvecklad brand i flerfamiljshus i Nässjö

Uppdaterad
Publicerad

Ett flerfamiljshus med fyra lägenheter började brinna i centrala Nässjö under torsdagsförmiddagen. Ingen person ska ha kommit till skada, men rökdykare kunde rädda en katt ur den brinnande lägenheten.

Räddningspådraget var stort vid branden i flerfamiljshuset i Nässjö. Larmet kom vid 11-tiden på torsdagen och det brann i husets andra- och tredjevåning.

– Det är en fullt utvecklad brand, det brinner ordentligt, berättade räddningstjänstens ledningsoperatör strax efter att räddningstjänsten anlänt till platsen.

Som mest har ett 30-tal personer från räddningstjänsterna i Nässjö, Bodafors, Vetlanda, Forserum och Jönköping varit på plats och bekämpat elden.

En boende i området berättade att röken från huset var mycket kraftig och syntes över ett stort område.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”När vi kom slog det ut lågor genom fönstret”

Inga skadade

Branden var mycket svårsläckt och det tog ett bra tag för räddningstjänsten att få kontroll på den. Vid 14-tiden var den fortfarande inte under kontroll.

– Nej, det kan jag inte säga att vi har. Vi håller fortfarande på att jaga och försöka släcka branden. Det är jättesvårt att komma åt branden i nuläget, säger Thomas Ljunggren från räddningstjänsten som är insatsledare på platsen då.

Vid 15-tiden hade räddningsstyrkan på plats släckt ner den synliga branden. Rökdykare hittade en katt, som de kunde rädda, från den brinnande lägenheten. Katten kunde återlämnas till sin ägare, uppger räddningstjänsten.

Ingen person ska ha kommit till skada.

Aktiverat stödgrupp

Nässjö kommun erbjuder stöd till de drabbade som bor i huset och har aktiverat en posomgrupp. Räddningtjänsten kommer att ha efterbevakning på platsen under natten.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet, men det finns i nuläget ingen person som är misstänkt.

Det började brinna i ett flerfamiljshus i Nässjö under torsdagen. Ingen person ska ha kommit till skada. Bilderna är tagna från två olika håll! Foto: Reidar Wångehag

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer