Fyra misstänkta rånare ska ha gripits under natten till torsdag med ett pistolliknande föremål i Värnamo. Foto: SVT / arkiv

Fyra män anhållna för rånförsök och grovt hot

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick strax efter midnatt uppgifter om att brott kunde ha begåtts i centrala Värnamo. Fyra personer kunde gripas för två olika brott. Polisen ska även ha hittat ett pistolliknande föremål.

När polisen kom till en adress i centrala Värnamo började de utreda vad som hade hänt, men det ska ha varit svårt.

– De här personerna verkar inte direkt velat berätta vad det här handlade om, säger Thomas Agnevik, presstalesperson på Polismyndigheten.

De misstänkta rånarna ska ha påträffats med ett pistolliknande föremål enligt P4 Jönköping.

Mycket oklarheter

Efter en tids utredande fick polisen misstankar om ett grovt olaga hot och försök till rån, sedan greps de fyra personerna som påträffats i centrala Värnamo, senare under fredagsmorgonen anhölls de av åklagare.

– Det är fortfarande mycket oklarheter i det här ärendet, vi får hoppas att det klarnar senare i utredningen, säger Thomas Agnevik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.