Foto: TT/SVT

Fyra män häktade för rån mot bilverkstad

Uppdaterad
Publicerad

Fyra män i 20-årsåldern häktades under fredagen vid Jönköpings tingsrätt misstänkta för rån och medhjälp till rån mot en bilverkstad och bensinmack i Taberg, strax söder om Jönköping.

De fyra männen häktas på sannolika skäl misstänkta för rånet. Två av de misstänkta häktas för medhjälp medan de andra två häktas för rån och övergrepp i rättssak.

Det var i måndags kväll som flera polispatruller larmades till Taberg där flera personer ska ha genomfört ett rån och sedan lämnat platsen i bil. De fyra männen greps en och en halv timme senare på länsväg 650 strax utanför Månsarp och anhölls natten mot tisdag.

Då en anställd vid tingsrätten är målsägande i ärendet har häktningsförhandlingarna hållits med domare och personal från hovrätten. Tingsrätten bedöms vara jävig i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.