Mannen ska ha orsakat en mängd skadegörelse både i och utanför fastigheten. Foto: Förundersökningen

Gick bärsark i sin bostad – ska betala 130 000 i skadestånd

Uppdaterad
Publicerad

En man från Aneby kommun åtalas vid Eksjö tingsrätt för att ha orsakat ett flertal skador på en fastighet för nästan 130 000 kronor. Mannen ska ha krossat rutor och gjort hål i väggar och dörrar.

Det var mellan juli förra året och april i år som mannen ska ha utfört skadegörelsen i sin lägenhet. Mannen, som är i 60-årsåldern, misstänks ha krossat flera fönsterrutor, slagit sönder dörrar och gjort märken på väggar. Han ska även ha eldat kopparkablar på asfalten utanför huset så att asfalten sprack.

Erkänner delar av skadegörelsen

Polisen larmades till platsen med anledningen av att en person ringt och sagt att någon hade slagit sönder fönsterrutor. I förhör erkänner mannen att han har krossat två fönster i lägenheten då han kastat ut blomkrukor genom fönstret. Däremot vet han inte hur de andra skadorna i fastigheten ska ha orsakats.

Mannen åtalas för samtliga brott och ska nu betala nästan 130 000 i skadestånd till fastighetsägaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.