Bilden är en arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Gislaved drabbades av flera bränder under kvällen och natten

Uppdaterad
Publicerad

En mindre skogsbrand bröt ut norr om Hestra strax efter klockan 22 i går. Ett par timmar senare strax före klockan 01 på natten bröt det ut en till skogsbrand utanför Anderstorp och under pågående släckning uppstod även två bilbränder inne i Anderstorp.

Branden norr om Hestra kunde snabbt tas under kontroll och släckas. Mycket på grund av att branden befann sig bredvid en väg.

– Det var en liten brand, kan inte ha varit många hundra meter och den låg bredvid en väg så att den släcktes relativt snabbt och vi har lämnat platsen, säger Johan Nilsson, beredskap och brandingenjör på räddningstjänsten Gislaved/Gnosjö.

Den andra branden utbröt i naturreservatet Anderstorps stormosse. Räddningstjänsten har branden under kontroll och det pågår eftersläckningsarbete.

– Vi fick leta ganska länge innan man hittade själva branden, som var på ungefär fyra hektar. Det har varit svårt att komma fram till platsen. Nu håller vi på med eftersläckning och släcka ner glödbränder. Kommer pågå någon timme till, säger Johan Nilsson.

Två bilar förstörda

Mitt under pågående släckningsarbete så uppstod det ytterligare en brand, men denna gång inne i samhället Anderstorp.

– Vi hade samtidigt två bilbränder inne i Anderstorp så vi fick råda om lite folk och åka i väg och släcka den. Garaget som stod i närheten förlorade sina portar och bilarna är utbrända. Inga personskador, säger Johan Nilsson.

Under sommaren sker brandbevakning med hjälp av brandflyg. Se klipp nedan:

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer