Gnosjö delar ut en miljon till sina anställda

Uppdaterad
Publicerad

Gnosjö kommun gick förra året med drygt 27 miljoner kronor i vinst. Nu vill man att en del av pengarna, en miljon kronor, ska delas ut till kommunens anställda som tack väl utfört jobb under pandemin.

Gnosjö kommun gör ett rejält överskott förra året. Summan slutar på 27,1 miljoner vilket är cirka 14 miljoner över budget. Nu föreslår de styrande partierna  i kommunen (M, Kd och C) att en miljon av överskottet ska gå till de anställda i en bonus, det uppger Värnamo Nyheter idag.

– Vi har genomlevt en jättetuff period med pandemi, särskilt för alla våra anställda. Förslaget är att alla som har en månadsanställning 1 maj detta året får 1 300 kronor extra på sin lön före skatt, ett engångsbelopp, säger Kristine Hästmark (M), kommunstyrelsens ordförande till tidningen.

Sverigedemokraterna ställer sig bakom förslaget som ska klubbas i kommunfullmäktige i slutet av april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.