Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt Janne Sandberg som är teknik- och fritidschef på Gnosjö kommun så följer de vattendomen som finns för reglering av dammen i Hillerstorp. Foto: Fredrik Weibull/ SVT

Gnosjö kommun: ”Vi följer reglerna vad gäller vattennivån”

Uppdaterad
Publicerad

Åvallsborna som har sin fastighet utmed Storån är kritiska till att Gnosjö kommun inte släpper ut tillräckligt med vatten i ån. Men kommunen anser att de följer reglerna som gäller.

– Jag kan förstå kritiken som kommer upp just nu med tanke på den torra perioden vi befinner oss i, säger Janne Sandberg, som är teknik- och fritidschef på Gnosjö kommun.

Nu under sommaren har det varit torka i länet, vilket har lett till att flera sjöar och vattendrag har låga nivåer. Enligt de boende i Åvall så är vattennivån i Storån utanför deras fastigheter lägre än någonsin, något som enligt dem beror på att Gnosjö kommun inte släpper på tillräckligt med vatten från dammen i Hillerstorp.  

– Jag delar inte den uppfattningen eftersom vi har en vattendom som vi förhåller oss till, säger han.

I klippet berättar Janne Sandberg vad som skulle hända om de släpper på mer vatten vi dammen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.