Foto: TT-arkiv

Gnosjöregionens företrädare bjuder in statsministern

Uppdaterad
Publicerad

Nu vädjar Gnosjöregionens företagare och kommuner till regeringen att göra ännu mer för att stötta näringslivet i coronatider. I ett brev till statsminister Stefan Löfvén bjuder de dessutom in honom till regionen för att ge en bild av läget.

De förslag som Gnosjöregionens företag och kommuner lägger fram handlar bland annat om ytterligare kostnadssänkningar för företag, utbildningsinsatser för permitterade och arbetslösa samt nationella infrastruktursatsningar för att stimulera ekonomin. Ett konkret förslag är att tillfälligt slopa arbetsgivaravgiften för särskilt utsatta företag.

– Det är för många företags överlevnad. Kan man få uppskov eller slopa kostnaderna en period skulle mycket vara vunnet, säger Inge Johansson, ordförande i Business Gnosjöregion AB.

Corona Jönköping

Bjuder in statsministern

De bjuder också in statminister Stefan Löfvén så att han kan skaffa sig en bild av läget på plats i Gnosjöregionen.

– Vi vill ju att han ska se hur verkligheten ser ut i ett småföretagarkluster, som Gnosjöregionen är, säger Inge Johansson.

Tror du att han kommer?

– Jag har en förväntan på att han kommer. Ofta säger man ju att små- och medelstora företag bär upp Sverige – vi är en viktig region för hela landet, säger Inge Johansson.

Många av företagen i Gnosjöregionen är underleverantörer till bland annat bilindustrin. Att tillverkningen inom denna sektor nu ser ut att komma igång igen på allvar är viktigt.

– Det är positivt, det ger ett hopp, säger Inge Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet