Grönt ljus för kritiserad kanotstadion

Uppdaterad
Publicerad

Mark- och miljödomstolen ger nu Jönköpings kommun fritt fram att bygga den omdiskuterade kanotstadion vid Rocksjön. De tre naturskyddsföreningarmas överklagande av Jönköpings kommuns bygglov avvisas.

Förra året gav stadsbyggnadskontoret bygglov för läktare och omklädningsrum vid Rocksjön. Bygglovet överklagades av tre naturskyddsföreningar i kommunen med motivering att kanotstadion skulle inkräkta på djurlivet i Rocksjökärrets naturreservat. Men det avslogs av Länsstyrelsen.

Nu har även Mark- och miljödomstolen avvisat Naturskyddsföreningarnas klagomål på anläggningen. Skälen är rent formella – att de tre  föreningarna inte har visat med tillräckliga dokument att deras respektive ordförande har rätt att föra föreningarnas talan i samband med överklaganden.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

kanot i Jönköping

Mer i ämnet