Thomas Erazim rektor för gymnasiesärskolan i Eksjö är väldigt bedrövad över beskedet att elever från skolan var inblandade i dödsolyckan utanför Sävsjö. Foto: TT/Privat/SVT

Gymnasieskola i Eksjö håller öppet efter dödsolyckan

Uppdaterad
Publicerad

Natten till torsdagen omkom tre personer och två skadades allvarligt i en svår trafikolycka strax utanför Sävsjö. Fyra av ungdomarna har koppling till gymnasiesärskolan i Eksjö som under fredagen håller extra öppet för de som behöver stöd och någon att prata med.

– Det är väldigt väldigt tungt, säger skolans rektor Thomas Erazim till SVT.

Olyckan som inträffade på Länsväg 127 utanför Sävsjö natten mellan juldagen och annandagen tog tre personers liv. En man i 50-årsåldern från Vetlanda kommun samt två unga män i 20-årsåldern från Höglandet och Ydre kommun omkom. Två ungdomar, en pojke och en flicka vårdas för allvarliga skador på sjukhus.

De fyra ungdomarna hade samtliga kopplingar till gymnasiesärskolan i Eksjö och där är förstämningen tung.

Skola med 25-tal elever

– Det här är oerhört jobbigt, hade jag varit rektor för en stor gymnasieskola med 1500 elever kanske jag inte hade känt alla vid namn, men gymasiesärskolan i Eksjö med runt 25 elever då känner man dem, jag träffade alla för en vecka sedan under skolavslutningsdagen, så det här är väldigt tungt, säger Thomas Erazim rektor på gymnasiesärskolan.

Skolan håller under fredagen extra öppet mellan klockan 13 och 15 för elever och personal som vill träffas. Elevhälsans personal finns då på plats för att ge stöd och hjälp till eleverna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.