Vapnet påträffades i bagageutrymmet på den bil mannen färdades i. Foto: Bild från förundersökning

Hade kulsprutepistol i bilen – åtalas för grovt vapenbrott

Publicerad

En man i 20-årsåldern åtalas nu för bland annat grovt vapenbrott sedan han haft en isärplockad kulsprutepistol i sin bil.

Det var den 20 september som en man i 20-årsåldern stoppades av en polispatrull i Bor, söder om Värnamo, för en kontroll. Vid kontrollen upptäckte poliserna ett isärplockat vapen i bagageutrymmet.

Skjutvapnet misstänks vara avsett för den kriminella miljön då den misstänkte mannen uppgav att han transporterat vapnet på grund av hot.

Särskilt farlig

Åklagaren bedömer brottet som grovt eftersom som mannen har haft vapnet i ett fordon på allmän plats. Dessutom bedöms vapnet, som är en kulsprutepistol av märket Tikkakoski modell 1931 i kaliber nio millimeter, som särskilt farligt.

Den åtalade mannen i 20-årsåldern åtalas också för ringa narkotikabrott eftersom han innehaft 0,52 gram cannabis. Han åtalas också för rattfylleri eftersom han kört bil efter att han använt det narkotikaklassade preparatet tetrahydrocannabinol.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.