Beväpnade poliser på plats utanför hovrätten där förhandlingarna hålls. Foto: SVT

Häktningsförhandlingar flyttas av säkerhetsskäl

Uppdaterad
Publicerad

På söndagseftermiddagen hölls häktningsförhandlingar mot fyra män som suttit anhållna misstänkta för mordförsök. Alla fyra häktades på sannolika skäl misstänkta. Det är den högre graden av misstanke.

På söndagseftermiddagen hölls häktningsförhandlingar mot fyra av de män som misstänks för inblandning i skottlossningarna i Värnamo tidigare i veckan. Polisen gav vid 16-tiden besked om att förhandlingarna flyttats till hovrätten efter att man påträffat en obehörig person i tingsrättens lokaler.

Foto: SVT
Våldsvågen i Värnamo

Vid 19.30 på söndagskvällen hade förhandlingarna just avslutats.

– Samtliga fyra häktas för försök till mord på sannolika skäl misstänkta, vilket är den högre graden av misstanke, sa Helena Ekstrand som är biträdande kommunikationsdirektör på åklagarmyndigheten till SVT Nyheter Jönköping.

Obehörig man avvisades

Hur den obehöriga personen kommit in på tingsrätten är oklart och han avvisades från platsen. Utanför tingsrätten var det under eftermiddagen avspärrat. De misstänkta var med på videolänk i hovrätten tillsammans med sina försvarsadvokater.

Hundpatruller från polisen har sökt igenom tingsrättens lokaler utan att något anmärkningsvärt har hittats, uppger polisen. Polisen kommer att göra ytterligare undersökningar i lokalen under kvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Värnamo

Mer i ämnet