På 151:an mellan Hillerstorp och Gnosjö har det under förmiddagen varit helt stopp på grund av olyckor. Foto: SVT

Halkan besvärlig – flera trafikolyckor

Uppdaterad
Publicerad

Ett flertal trafikolyckor har inträffat i länet under tisdagen. Olyckorna har orsakat avstängda vägar och långa köer.

Enligt räddningstjänsten är det besvärligt väglag på flera håll i länet och olyckorna har avlöst varandra under tisdagen.

Strax efter klockan åtta på tisdagsmorgonen kom det in ett samtal till polisen om en trafikolycka på riksväg 25 söder om Rydaholm. Enligt uppgifter hade en personbil och en buss kolliderat och bussen ska sedan ha försvunnit från olycksplatsen. Polisen har inlett en utredning med rubriceringen smitning från trafikolycka.

Bil voltat

Strax därefter kom det in ytterligare ett larm om en bil som kört av vägen och voltat på länsväg 151 utanför Gnosjö. Två personer fick föras till sjukhus. Olyckan orsakade långa köer, vilket senare resulterade i en kökrock cirka hundra meter från olycksplatsen.

Väg avstängd

Under tisdagseftermiddagen kolliderade en personbil och en traktor på väg 854 väster om Fredriksdal i Nässjö kommun. Vägen var under en tid avstängd i båda riktningarna, men strax innan klockan fem rapporterades att vägen var öppen igen, men med begränsad framkomlighet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.