Foto: TT

Hamburgerrestaurang i Värnamo rånades natten till Söndag

Uppdaterad
Publicerad

Hamburgerrestaurangen Max, i Värnamo, utsattes för ett väpnat rån natten mot söndagen.

Det var vid halvtretiden på söndagsmorgonen som det väpnade rånet skedde. Enligt polisens presstjänst så hotade två maskerade gärningspersoner restaurangens personal och försvann sen med en okänd summa kontanter.

– De hotade personalen med ett pistolliknande föremål för att få med sig kontanter, vet i nuläget inte exakt hur mycket kontanter de fick med sig, säger Åsa Willsund presstalesperson på polisen.

Teknisk undersökning

Polisen har under natten gjort en teknisk undersökning av brottsplatsen och kommer att fortsätta utredningsarbetet under söndagen.

– Vi har pratat med vittnen till händelsen och söker även efter andra personer som eventuellt befunnit sig vid platsen. Vi har skickat flera spår som säkrats på platsen till analys och kommer även att undersöka övervakningskameror som finns i närheten, säger Åsa Willsund.

Ingen person uppges ha skadats fysiskt vid händelsen.

UPPDATERING:

Polisen uppgav på måndagen att en person anhållits misstänkt för rånet. Han är i 20-årsåldern och förhör med honom fortsätter under måndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.