Hamid Zafar: ”Jag var som i en bubbla”

Uppdaterad
Publicerad

Avslöjandet att Hamid Zafar, barn och utbildningschef i Mullsjö kommun under flera år har skrivit nedsättande inlägg på nätet om judar och homosexuella har skakat om kommunen. Själv säger han att han inte längre har de åsikterna och att han hoppas att det finns ett fortsatt förtroende för honom.

Under ett antal år har Hamid Zafar under ett annat namn skrivit nedsättande och homofobiska kommentarer på sociala medier, något som DN.se avslöjade under torsdagen.

– Det är fruktansvärda åsikter och jag tar avstånd från dem, säger han till SVT. Jag hoppas att min arbetsgivare, Mullsjö kommun, har fortsatt förtroende för mig.

– Jag har rört mig i kretsar och sammanhang där man hade en tillrättalagd och förenklad förklaring av skeenden i samhället. Jag var som i en bubbla, idag har jag inte de här åsikterna, säger Zafar till SVT.

Hamid Zafar tillträdde som chef i Mullsjö 2019. De inlägg som DN rapporterar om är gjorda innan dess. Kommunchefen i Mullsjö kommun beslutade under torsdagseftermiddagen att Zafar ska stängas av från sin tjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.