Kujtim Bala i rollen som försvare i Dalkurds FF. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Han är J-södras nye sportchef

Uppdaterad
Publicerad

Kujtim Bala blir ny sportchef för Jönköpings södra när Andreas Jankevics slutar sin tjänst.

– Jag är glad över att få vara på plats i Jönköpings Södra som är en klubb man talar väl om i fotbollssverige. Jag har följt Superettan väl under den gångna säsongen och ser fram emot att fortsätta den resan som påbörjats i klubben. Nu ska det bli kul att träffa spelare och ledare så fort det bara går, säger Kujtim Bala i ett pressmeddelande från J-södra.

Meriter som ledare

Försvarsspelaren Kujtim Bala har spelat bland annat i Halmstad BK, Varbergs BoIS och Dalkurds FF. Han avslutade sin aktiva karriär som spelare efter säsongen 2017. Därefter har han varit både klubb- som sportchef för Varbergs BoIS och även assisterande tränare i Halmstad.

– Vi är glada över att ha kommit överens med Kujtim som har en intressant bakgrund och en profil som passar väl in i hur vi vill utveckla klubben framöver. Med Kujtim på plats är vi väl rustade för att fortsätta förbereda oss inför den kommande säsongen och den fortsatta resan mot Allsvenskan 2022, menar ordförande Mats Tidstrand enligt pressmeddelandet om den nye sportchefen.

Ännu ett besked

Idag meddelade klubben också att det nu finns ett ny kontrakt med mittfältaren Sebastian Crona. Cronas nya avtal är på tre år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.