Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
John Wymark från Habo kan bli Sveriges nästa thaiboxningsstjärna. Foto: Fredrik Weibull/ SVT

Han spås bli Sveriges nästa thaiboxningsstjärna

Uppdaterad
Publicerad

Förra helgen vann John Wymark från Habo en stor ungdomstävling i thaiboxning. Nu spås han bli Sveriges nästa thaiboxningsstjärna. 

– Mitt mål med thaiboxningen är ett en dag få komma med i landslaget, sedan får vi se hur långt tid det tar att komma dit, säger John Wymark. 

Han är bara 18 år och har endast tränat kampsport i två år men redan nu spås han bli Sveriges nästa thaiboxningsstjärna, enligt tränarna Kim Larsson och Erik Berglund som själv tagit två brons och ett silver på VM. 

– Man märkte ganska snabbt att han var en talang. Man ser att han har det i sig, säger Erik Berglund. 

Svensk mästare

Förra helgen var han med och tävlade på U21-SM i Stockholm. Där gick han hela vägen och blev svensk mästare. Även om han kommit en bit på vägen så har han en bit kvar till toppen. Därför tränar han ett tvåtimmarspass om dagen. På lördagar cyklar han dessutom de tre mil från hemmet i Habo till träningslokalen på Ljungarum i Jönköping och sedan hem efter träningen. 

– Om man ska bli bäst så måste man träna mer än vad de andra gör, så jag sade till mina tränare att jag skulle göra det och de blev glada, säger John Wymark. 

– Om man cyklar varje helg i ur och skur då förstår man att han har ett extra hårt pannben. Gör man sådana saker så kan man gå hur långt som helst, säger Erik Berglund. 

I klippet berättar John Wymark hur han ser på att hans tränare tror att han ska bli Sveriges nästa stjärna inom thaiboxning.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.